Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/stilhaus/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

SPÓROLÁS FELSŐFOKON! "Csempézés".

SPÓROLÁS FELSŐFOKON! "Csempézés".

Hogyan Spóroljunk Meg Több Százezer Forintot Hidegburkolat Készítéskor?

Hidegburkolat ragasztó vásárlásakor figyelembe kell vennünk néhány „apróságot”:
- milyen a lap, amit ragasztani szeretnénk,
- a megvásárolt lapot hová szeretnénk ragasztani,
- mennyi idő alatt szeretnénk a most megvásárolt hidegburkolatunkat lecserélni és újat venni helyette (nem megfelelő ragasztó kiválasztása rövid idő alatt bemutatja Nekünk, hogy nem volt odavaló…)

Tételezzük fel, hogy nagy nehezen, sok-sok információszerzés, újságok átlapozása és több ezer kilométer gyaloglás után, az utolsó üzletből kijövet „megvilágosodunk”, és hirtelen rájövünk, hogy milyen színű, formájú és vastagságú greslapot szeretnénk a konyhába lerakatni. Beszerezzük, hazavisszük, nagyon örülünk Neki, majd keresünk egy „szakembert”, aki vállalja, hogy másnap eljön hozzánk, és egy nap alatt elvégzi a munkát.

De. Álljunk meg egy pillanatra! Melyik az a „mester”, aki másnapra „puccbaveri” konyhánkat? Nagyon valószínű, hogy az a fajta mester, akinek nincsen munkája, mert esetleg nem dolgozik annyira szakszerűen... (Tisztelet a kivételeknek, akik nagyon is sokan vannak!)

Tehát megvan a burkoló lap, megvan a szakember, már csak megfelelő ragasztót kellene venni. Ebben az esetben jobb, ha találunk egy „arany középutat”. Olyan ragasztót kell választanunk, amely teljesíti azokat a mechanikai követelményeket, amiket a kiválasztott lap, illetve a helység alapfelülete megkíván.

Többféle helyen lehet padlólapokat, csempéket alkalmazni. Lehet az előszobában, lehet a nappaliban, lehet a hálószobában, lehet a loggia-n, lehet az erkélyen és a leggyakoribb helyen is lehet: a fürdőszobában. Majdnem mindegyik helységben másféle ragasztót kellene használnunk… Ez viszont szinte már-már lehetetlen. Hogy leegyszerűsítsük a helyzetet, íme a leggyakoribb ragasztók, a leggyakoribb helyeken:

- sima, fagyálló ragasztó: előszoba, nappali, hálószoba (amennyiben egyik helységben sincsen padlófűtés)
- flexibilis csemperagasztó: padlófűtés esetén: előszoba, nappali, hálószoba, egyéb esetekben: fürdőszoba!!!, loggia, terasz, kültéri alkalmazások, nagyméretű gres lapok
- „extra” flexibilis csemperagasztók: csempét csempére, loggia, terasz, medencék.

És akkor most lássuk sorrendben:

Sima, fagyálló ragasztók:

Normális gyártó, normális alap csemperagasztója fagyálló, tehát nincsen különbség a fagyálló és az alap csemperagasztó között. Viszont ez a fagyállóság csak addig tart, amíg a ragasztó meg nem köt, ugyanis a ragasztóban végbemenő kémiai folyamatok miatt nem fagy meg a benne levő víz. Utána rideg és törékeny lesz, tehát kültéri használatra alkalmatlan.

Flexibilis, illetve FLEX csemperagasztók:

Na, ez az a ragasztó, amit szinte mindenhová fel lehet használni. Lehet használni kül- és beltérben egyaránt, fürdőszobák csempézésénél erősen ajánlott, hiszen vízzáró réteget képez. Vannak olyan gyártók, akik a ragasztó nevében elhelyezik a „FLEX” szót, pedig a ragasztó meg sem közelíti a flexibilis csemperagasztók fizikai tulajdonságait. Tehát mielőtt flexibilis csemperagasztót szeretnénk vásárolni, figyelmesen olvassuk el a ragasztó tulajdonságait, ami egy magára valamit is adó gyártónál, a zsák hátoldalán található.

„Extra” flexibilis csemperagasztók:

Ez a fajta csemperagasztó a csemperagasztók Maybach-ja, esetleg Mercedes-e. Nagyon nagy méretű lapok ragasztásánál erősen ajánlott, mivel a nagyobb lap, nagyobbat is „dilattál”, hőtágul. Kültérben, teraszokon, loggia-kon, medencékben mással ne is nagyon próbálkozzunk. Igaz, nem olcsó ragasztó, de ha már legalább 4.000.-ot költöttünk a burkolatra, ne sajnáljuk, vissza fogja hozni a pénzét, amikor nem fognak a lapok megrepedni, illetve „feltáskásodni”.

Az előbb felsoroltakból is látszik, hogy nem könnyű feladat saját magunkat nem átverni, főleg a mai magyar piacon, ahol még segítő kezeket is kapunk az „önátverésben”. A legjobb megoldás, ha szánunk a saját pénztárcánk megóvása érdekében némi időt, és alaposan körbejárjuk az elvégzendő munka technikai, kivitelezési és emberi hátterét. Persze tudom nagyon sokaknak erre nincsen idejük, és sajnos Ők azok, akik a legtöbbet fognak küszködni, ha éppen nincsen szerencséjük.

A legkevesebb, amit saját érdekünkben tehetünk, hogy olyan gyártó termékeit választjuk, akik ismertek és elismertek Magyarországon. Reklámcélra nem kaptunk megbízást, így most nem sorolnám fel ezeket.

Amennyiben a fent leírtak kétségeket ébresztettek volna valamelyikükben, és szeretne bővebben tájékozódni a témában, nyugodtan keressék fel Üzletünket, ahol nagyon szívesen segítünk megoldást találni problémájukra.

Tehát, Burkolásra FEL!